Eenvoudige assetregistratie en -inventarisatie in het AZ Jan Palfijn met slim barcode scansysteem

Wij implementeerden onlangs een barcode scansysteem voor de markering, inventarisatie en lokalisatie van unieke objecten aan de hand van barcodes bij AZ Jan Palfijn in Gent. De oplossing omvat hardware, labels en licenties, en tevens de implementatie en koppeling met het bestaand asset management systeem.

De technische dienst en de dienst infrastructuur van het AZ Jan Palfijn waren namelijk op zoek naar een oplossing die zou toelaten om periodiek een inventaris te maken van alle assets in het hele ziekenhuis. Deze “assets” omvatten zowel medische apparatuur als tafels, stoelen en ander verplaatsbaar meubilair. Daarenboven diende de oplossing ook met het bestaande management systeem kunnen communiceren. Wij stelden een oplossing voor waarin zou worden gewerkt met handscanners voor de registratie van assets en het softwarepakket IDasset voor de koppeling met het bestaande asset management systeem.

Alle assets kregen een sticker met een objectnummer en een barcode. Deze labels worden door ons aangeleverd en uitgelezen met een barcodelezer. De medewerkers van het AZ beschikken over handscanners, die gekoppeld zijn aan het WIFI netwerk en waarmee ze objecten in alle ruimtes scannen. Op deze handscanners draait een Android IT-systeem, waarop de applicatie IDasset van PHI DATA staat.

“Sinds we werken met de scanners is ons werk een stuk gemakkelijker. De gebruiksvriendelijkheid maakt het eenvoudig om periodiek inventaris op te maken. Waar we voordien minder controle hadden over de precieze locatie van toestellen en meubilair, kunnen we nu korter op de bal spelen wanneer er iets gezocht moet worden”, legt Hein Reynaert van AZ Jan Palfijn uit. 
Er zijn nog geen (goedgekeurde) reacties op dit bericht.
Plaats zelf een reactie