Maatwerksoftware voor sneller en efficiƫnter voorraadbeheer bij Woonhaven Antwerpen

Soms biedt een standaardpakket, hoe uitgebreid ook, net niet de juiste oplossing voor een specifieke behoefte. Wanneer dat gebeurt maken wij heel graag een oplossing op maat. Dat deden wij onder meer voor de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen.

Deze organisatie verkoopt en verhuurt sociale woningen. Zij staan eveneens in voor onderhoud en renovatie van de flats. Daarvoor is materiaal nodig dat zich zowel in een centraal magazijn bevindt als in vijfenzeventig zogenaamde mobiele magazijnen – de camionettes waarmee de onderhoudsploeg de baan op gaat.Woonhaven Antwerpen

Het materiaal in het centraal magazijn wordt elektronisch geïnventariseerd, maar voor de mobiele magazijnen was dat niet het geval. Woonhaven Antwerpen beschikte wel reeds over een ERP-systeem dat toeliet om ook de deelmagazijnen te inventariseren, maar in de praktijk vroeg dat te veel inspanningen. De organisatie ging dus op zoek naar een oplossing om de informatie over de locatie weer te geven op een handheld, met als uiteindelijk doel: controle krijgen over zowel het centrale magazijn als over de voorraad in alle wagens.

Normaal bieden wij voor een dergelijke situatie standaard IDStock aan. Deze oplossing optimaliseert namelijk het voorraadbeheer wanneer artikelen op verschillende locaties liggen. Maar omdat het ERP-systeem van Woonhaven Antwerpen al weet waar elk item zich bevindt, hebben wij voor hen een oplossing op maat gecreëerd.

Deze nieuwe oplossing maakt het nu mogelijk om de transfer van artikelen tussen verschillende magazijnen op te vangen: de juiste locatie wordt weergegeven op een handheld en items die worden gescand en gepickt worden automatisch afgeboekt. Ook de ontvangst van materialen komt geautomatiseerd in het systeem. Hierdoor heeft Woonhaven Antwerpen controle over de beide types magazijnen en de voorraden, worden orders en ontvangsten geautomatiseerd en kunnen ‘boodschappenlijsten’ eenvoudig worden geprint.

“Het was ons doel om controle te krijgen”, zegt Jan Pieters, Hoofd ICT en beleidsinformatie bij Woonhaven Antwerpen. “We merken dat we door deze oplossing ook tijd en geld besparen. PHI DATA was erg flexibel en heeft al onze vragen en opmerkingen snel en efficiënt aangepakt. Wat ons betreft was dit een positief traject dat we op termijn nog verder zullen uitbreiden.”
Er zijn nog geen (goedgekeurde) reacties op dit bericht.
Plaats zelf een reactie