Mazda Motor Logistics Europe NV kiest voor onze intelligente RFID-oplossing

Mazda Motor Logistics Europe is het Europese verdeelcentrum van Mazda voor wisselstukken. Voor de registratie en tracking van de kooien en bakken, de zogenaamde “returnable assets”, hebben ze gekozen voor onze RFID-oplossing.

Dagelijks komen er bij Mazda Motor Logistics Europe in Willebroek volle kooien, kisten en bakken toe die dienen te worden geledigd, gevuld en verstuurd. Doordat deze bakken Europa rondreizen, worden ze vaak uit het oog verloren of raken ze beschadigd. Met behulp van onze oplossing kan het bedrijf alle afgelegde trajecten in kaart brengen. Bovendien is het systeem sneller, efficiënter en nauwkeuriger dan de manuele oplossing die voordien werd gebruikt.

De oplossing die Mazda Motor Logistics gebruikt, bestaat uit een systeem van RFID-tags en -labels, strategisch opgestelde poorten met antennes van Mojix en op maat geschreven software die verbonden is aan het bestaande Warehouse Management Systeem (WMS). Doordat op alle in- en uitgaande bakken tags en labels zijn geplaatst, wordt automatisch een real-time beeld geboden van het materiaal dat zich in het magazijn bevindt. De bakken worden geregistreerd zodra ze de poorten aan de dockdoors passeren. Ook de kooien, bakken en kisten die het magazijn verlaten, worden op die manier in kaart gebracht zodat van elke “returnable asset” op elk moment geweten is waar die zich bevindt.

Het systeem werpt duidelijk zijn vruchten af: er wordt minder tijd besteed aan de registratie, die nu bovendien foutloos verloopt. Daardoor verdwijnen minder kooien, kisten en bakken en kunnen de medewerkers in het magazijn zich focussen op hun hoofdtaken.

Meer weten over onze RFID-oplossingen? Neem gerust contact op!

Published on:
16 september 2016

Markt:
Industrie

Technologie:
RFID

Oplossing:
Work Floor Automation (WFA)

Er zijn nog geen (goedgekeurde) reacties op dit bericht.
Plaats zelf een reactie