Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van Belgiƫ automatiseren inventaris kunstwerken met onze hulp

Wij hebben de 3.500 kunstwerken van het departement Moderne Kunst van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België uitgerust met een RFID-label. In combinatie met onze zelfgeschreven software-oplossing IDAsset zorgt dat ervoor dat het archiveren, inventariseren en traceren van de kunstwerken efficiënter verloopt.

Tot voor kort werden de gegevens van alle kunstwerken opgeslagen in de database van het museum. Collectiebewaarders controleerden op regelmatige tijdstippen de locatie en fysieke conditie van de kunstwerken. Deze manuele werkmethode kostte echter veel tijd en energie.

De RFID-labels en onze IDAsset software maken het KMSKB mogelijk de kunstwerken binnen verschillende gebouwen te volgen en de database automatisch te updaten. Handscanners en strategisch geplaatste poorten lezen de labels en sturen de informatie door. De nauwkeurigheid van deze methode beperkt het aantal risicovolle handelingen tot een minimum.

Bovendien hebben we de labels zo klein gemaakt dat ze de werken niet beschadigen en volledig zonder batterij kunnen werken. Toch is de gekozen technologie krachtig genoeg om de scanner door de verpakking heen te laten lezen.

Nu de testfase voorbij is, beginnen we aan de configuratie van poorten, de implementatie van de software en de koppeling met de database. De inventarisopname en de start van het gebruik is gepland voor begin 2017. In de toekomst zullen we ook de andere departementen van de musea betrekken bij het project.

Meer weten? Neem gerust contact op.
Er zijn nog geen (goedgekeurde) reacties op dit bericht.
Plaats zelf een reactie