RFID-oplossing voor asset management faciliteert snel en efficiƫnt stockbeheer bij UNILIN

Stockbeheer is vaak een hoofdbreker. Het is namelijk een feit dat wanneer mensen producten uit de voorraad halen, zij dit niet altijd documenteren. Materiaal kan ook misplaatst worden of gewoon verdwijnen. Om een duidelijk zicht te krijgen op de voorraden, en om te vermijden dat de voorraad van een bepaald product plots uitgeput is, moeten er regelmatig tellingen plaatsvinden. Wanneer dergelijke tellingen dan ook nog ‘ns manueel plaatsvinden, wordt stockbeheer een bijzonder tijdrovende en foutengevoelige bezigheid.

Om die reden implementeerde UNILIN, specialist in laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren (en bekend van de merken Quick-Step en Pergo)  een intelligent asset management systeem van PHI DATA voor het beheer van zijn computermateriaal. De oplossing omvat RFID-technologie en de bijhorende IDAsset Software-oplossing, die door ons werd ontwikkeld.

Wanneer hun leveranciers nieuw materiaal leveren, voorzien de UNILIN-medewerkers die instaan voor het stockbeheer, alle verpakkingen meteen van een RFID-label en plaatsen ze alle producten in kasten op een vaste stocklocatie. Wanneer een stocktelling zich aandient, moeten ze niet langer handmatig één voor één alle producten tellen. Het volstaat nu met een RFID-lezer langs de kasten te wandelen om alle producten meteen te registreren. Dankzij onze IDAsset-oplossing wordt de vergaarde informatie meteen in een Excel-file geplaatst, zodat de stockbeheerder snel een duidelijk overzicht van de voorraad krijgt. Hij kan dan indien nodig meteen nieuwe producten bestellen.

“Sinds we het nieuwe systeem hebben geïnstalleerd, doen we elke week een stocktelling”, legt Ludovic Six van UNILIN uit. “Hiermee is de frequentie van de tellingen niet alleen verdubbeld; de totale tijd die we er aan spenderen is vier keer lager. Niet alleen sparen we er veel tijd mee uit; omdat we de tellingen niet meer handmatig uitvoeren, is het aantal fouten tot een absoluut minimum herleid. En als er een tekort is van een bepaald product, kunnen we kort op de bal spelen.” Sinds de implementatie van het project, nu bijna een jaar geleden, is de balans uitgesproken positief: “Sinds het systeem operationeel is, hebben we nagenoeg geen verloren materiaal meer.”

 

Wil je meer te weten komen over onze intelligente asset management-oplossingen, neem dan hier een kijkje. 

Published on:
04 november 2016

Markt:
Industrie

Technologie:
RFID

Oplossing:
Work Floor Automation (WFA)

Er zijn nog geen (goedgekeurde) reacties op dit bericht.
Plaats zelf een reactie